Docent

 

Elemental Flow is opgericht door Neel Schmidt. Neel heeft meer dan 10 jaar yoga-ervaring en heeft in juli 2011 de Elemental Teacher Training Course (200hr) afgerond bij Swara Yoga School. Bij deze school volgt Neel de Elemental Yoga Therapy Course (2 x 150 hr).

Neel geeft niet les in één specifieke stijl. De vijf elementen zijn altijd het uitgangspunt en de lessen daardoor vooral seizoensgericht. Afhankelijk van het seizoen of andere omstandigheden wisselen in de lessen inspanning en ontspanning elkaar af voor meer balans in lichaam en geest. 

Yoga is van oorsprong veel meer dan het uitvoeren van houdingen. Zo zijn meditaties, visualisaties en ademhalingstechnieken een belangrijk onderdeel om lichaam en geest te verbinden. En vooral, yoga is een levensstijl en dat is ook hoe Neel het benadert.

Neel volgde naast haar opleidingen diverse workshops en bijscholingen. Onder meer volgde ze ter extra inspiratie en ontwikkeling Reiki I, II & III, een workshop shiatsu, energetisch bewustzijn, partner yoga, een traject je innerlijke stem ontmoeten en een verdieping over de Vijf Tibetanen.

Daarnaast werkt iedere reis, kort of lang, dichtbij of ver weg, als grote inspiratiebron.

Neel geeft ook al jarenlang les aan kinderen onder de naam Yoga Leentje. Geïnteresseerd in de kinderyoga activiteiten van Neel, klik dan hier.

In augustus 2015 opende Neel Studio Take Five, ruimte om dichterbij jezelf te komen. 

Neel werkt veel samen met Lotje Dekker van Lot of Life en Hylke Hoekstra.