Reacties

 

De sessie inspireert me nog tot op de dag van vandaag

De sessie inspireert me nog tot op de dag van vandaag. Als ik eraan terug denk verbaas ik me nog, verwonder ik me nog over hoe ik de liefde voel stromen. Tussen ons, maar ook in de gehele dag die volgde, tussen de mensen die ik ontmoette en zelfs tot nu toe. Ik heb vanmorgen yoga gedaan en voel hoe erg ik het heb gemist, Maanden heeft het even stil gelegen en het voelt dan heerlijk om het mezelf weer te geven… dat moment in de morgen om te beginnen met  aandacht voor mijzelf, voor mijn ademhaling, voor mijn hart, voor mijn energie.

Een moment voor contact en oprechte aandacht.
Een moment waar er ruimte is voor waar ik behoefte aan heb. Niets moet en alles mag……er zijn! 
Muziek of stilte……beweging of totale ontspanning……

In deze tijd waar we elkaar en onszelf voorbij rennen, is dit moment er om even stil te staan en in contact te komen met jezelf…..
Een plek waar het mag zijn zoals het is. Waar je je opnieuw mag verbinden met dat wat jij echt belangrijk vindt

Even…..
geen klok, maar de tijd
geen telefoon, maar echt contact, 
geen attentie, maar aandacht
geen mute, maar stilte
geen moeten, maar zijn
geen plaats, maar ruimte

Mareille, 29 nov 2015

Yoga is onderdeel van mijn leven geworden

Nadat ik mijn zoon op de wereld had gezet, voelde ik mij alles behalve een lekker wijf. Door rond gierende hormonen maakte ik het mijn vriend behoorlijk moeilijk. Ik miste mijn oude stadse-vrijheid-blijheid leven en voelde mij, door de baby, aan huis gekluisterd. En dat huis was ook al niet je van het. Kortom: ik vond mezelf ENORM zielig en mijn leven had weleens een mooiere kleur gehad. Een vriendin hoorde mijn geklaag en raadde me aan eens langs te komen bij haarzelf. Zij had namelijk net een yoga docenten opleiding afgerond en kon mij helpen. Heus. Mijn ervaring met yoga beperkte zich tot enkele bikram-yoga-zweet pogingen en voor de rest vond ik alle lessen die ik ooit geprobeerd had saaaaiiiii. Ik wilde altijd actie en ik vooelde mij meer een bootcamp kinda girl. Anyway, ik startte bij Neel (mijn vriendin) en volgde trouw haar lessen. Om naar mijn persoonlijke situatie te kijken heb ik een yoga therapie traject gevolgd. Hierbij adviseert Neel je 1 op 1. Naast yoga houdingen deelt ze lifestyle en voeding advies die op dat moment bij jouw situatie passen. Nu zijn we 3 jaar verder en is mijn leven aanzienlijk veranderd. Yoga is onderdeel van mijn leven geworden en ik kan niet meer zonder. Na een les voel ik direct verschil. De energie stroomt dan door mijn lichaam. Ik heb een helderder hoofd en bedenk de beste ideeën. Of kom met goede inzichten over mezelf en het leven. Tot opluchting van het thuisfront is mijn stemming veel gelijkmatiger. Er is nog steeds werk aan de winkel (en dat blijft waarschijnlijk mijn hele leven doorgaan), maar ik vind het nu fijn om met mezelf aan de slag te zijn. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik van februari 2016 zelf The 500Hr Elemental Yoga Therapy Teacher Training Amsterdam 2016 ga volgen.

Hanneke, 28 nov 2015

Feel more, think less

Bij de lessen van Neel heb ik geleerd dat yoga vooral om voelen gaat. Feel more, think less. Door mijn lichaam in de poses te voelen kan ik meer afstand nemen van mijn gedachtes en observeren in plaats van mee getrokken te worden in verhalen en analyses die mijn hoofd creëert. 

Ik doe de poses en voel ze, dat is wat belangrijk is en niet of ik ze wel perfect uitvoer. Zo lukt het me ook om in de rest van mijn bezigheden de aandacht te verleggen van iets perfectioneren naar het gewoon doen en zijn in dat moment. Ik leer meer te vertrouwen op mijn gevoel en kan daardoor steeds beter vanuit mijn intuïtie beslissingen nemen. Iets wat ik voorheen heel tegenstrijdig vond klinken; want als je een beslissing moet maken dan moet je daar toch juist heel goed over na denken? Maar juist in de grote beslissingen heb ik gemerkt dat mijn lichaam en intuïtie veel beter weten wat het juiste is voor mij dan mijn hoofd. 

Jemima, 15 okt 2015

Reiki review

Door Hanneke Peeters van Beter & Leuk 

Ja! In tijden van drukte en bij het wisselen van het seizoen vind ik het fijn om bewust een versnelling terug te schakelen. Dus minder afspraken in mijn agenda, veel yoga en als het budget het toelaat een massage. Ik heb gemerkt dat bewust tijd aan jezelf besteden enorm helpt om de gekte in, in dit geval, mijn hoofd te temmen. Vroegah, toen ik nog red bull en cola light dronk, yoga veeeel te saai en sloom voor mij was, kon het kwijt zijn van mijn sleutels al een paniek aanval veroorzaken (alsnog excuses schat). Eigenlijk had ik hele dagen een verhoogde hartslag en was ik altijd in run or flight modus. Onnodig om te zeggen dat dit niet bijdroeg aan mijn levensgeluk. Mijn lieve vriendin en yoga docent Neel heeft mij, met yoga therapie, enorm geholpen met aarden en mede daardoor ben ik een veel gelukkiger mens. Neel geeft sinds deze zomer ook reiki. Reiki is iets wat ik helemaal niet ken en ik kon mij er ook geen voorstelling bij maken. Daarom boekte ik, in het kader van liefde voor jezelf in tijden van grote drukte, afgelopen week een afspraak. De behandeling duurde ongeveer een uur (ik lag lekker op een massagebank) en daarna voelde ik me hemels. Ik vroeg Neel om wat meer te vertellen over Reiki and so she did:

* Reiki betekent ‘universele levenskracht’ en het is een effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. De Reiki energie ontspant lichaam en geest en heeft o.a. een balancerende werking, verwijdert energieblokaddes, versterkt het immuunsysteem, werkt verzachtend, ontgiftend en stimuleert persoonlijke groei. De kern van Reiki is liefdevolle aandacht. Maar bovenal, Reiki is vooral iets om mee te verbinden en daardoor zelf te ervaren wat het voor jou betekent. Reiki gaat naar waar het nodig is. 

* Wil je een moment voor jezelf en verbinden met pure, diepe ontspanning, dan is een Reiki sessie iets voor je. Met of zonder specifieke klachten, als cadeau voor jezelf is Reiki een eenvoudige methode om te verbinden met lichaam en geest. 

* Reiki is overal en bij iedereen aanwezig en wordt geactiveerd middels inwijdingen. Maar al zonder deze inwijdingen kun je verbinden met de helende kracht van je eigen handen. Als vanzelfsprekend leggen we onze handen op zere plekken van ons lichaam. 

Namaste en denk aan jezelf,

Hanneke

Hanneke , 8 dec 2014

Yoga en Reiki les op Pinksteren

Ik vond het een erg mooie ervaring maandagochtend! Wat ik vooral zo bizar vond was dat ik nog nooit op zo’n “natuurlijke” manier zo diep bij m’n gevoel ben gekomen. Er gebeurde iets wat me een diep inzicht gaf over mezelf wat ik echt erg prettig vond. Ook de rest van de dag was ik nog heel erg ontspannen. Kortom: ik zou het echt graag vaker doen!

En dus ook heel erg veel dank voor deze bijeenkomst. Ik vind het echt heel bijzonder hoe goed (of mag je dit niet kwalificeren?) je in deze yoga en reikilessen bent en hoe warm, lief en integer je bent. Het is makkelijk voor mij en ik denk voor meer mensen om me open te stellen voor contact (in alle opzichten van het woord) en dat is echt erg prettig.

Ik verheug me op donderdag!

Floor, 11 jun 2014

Lieve en rustige aandacht

Ik ben erg blij met Neel als yogalerares. Want hoeveel zin ik soms ook niet heb om het hele stuk naar oost te fietsen (helemaal als ik van Sloterdijk moet komen) ik voel me altijd supergoed als ik ’s avonds weer naar huis ga! Neel geeft les met zoveel lieve en rustige aandacht maar het is nooit ‘te zacht’  integendeel: Neel houdt wel van doorzetten en aanpakken, ik ook.

 

Hetty, 13 mei 2014

Na de lessen voel ik me altijd weer sterk, rustig en meestal vrolijk

Wat ik fijn vind aan de yogalessen is dat ze altijd te maken hebben met de tijd van het jaar. Neel vertelt soms iets over de seizoenen en stemt de lessen hierop af. Door dat te ervaren en te weten kan ik ook anders kijken naar de dingen die om mij heen gebeuren. Neel is als docente licht, warm, duidelijk en benaderbaar. Door haar prettige manier van uitleggen en door de opbouw van de lessen kan ik de 1,5 uur altijd ervaren als een meditatie. En al zet Neel ons af en toe flink aan het werk, toch lijkt de les een soort flow en hoef ik de oefeningen niet te doen op wilskracht. Na de lessen voel ik me altijd weer sterk, rustig en meestal vrolijk. Ik raad iedereen aan deze lessen een keer te komen ervaren!

Ista, 16 feb 2014

Het biedt perspectief in mijn drukke leven

Sinds een aantal maanden volg ik de Elemental Flow Yoga klassen van Neel, bij Studio Open. Wekelijks werkt Neel met een thema, waarover zij vertelt aan het begin van de les. Hierdoor is de Yoga voor mij meer dan alleen een houding, het geeft je meer inzicht in het “ waarom” van de houding en het waarom achter Yoga in algemene zin.  Yoga bij Neel is een stukje zelfbewustzijn, soms ook confronterend.  Het helpt mij meer te leren over mijn angsten, boosheid en acceptatie dat het leven nu eenmaal loopt zoals het loopt. Het biedt perspectief in mijn drukke leven. Eigenlijk is het ongelooflijk dat het zoveel voor me doet, en dat voor een nuchtere hollandse vrouw!

*, 15 jan 2014

Een levenswijze die heel goed bij mij blijkt te passen

Sinds december 2012 volg ik bij Neel Yogatherapie. Na jaren veel en (te) hard werken vond ik tijd om een betere balans te zoeken in mijn lijf en hoofd. Daarnaast wist ik stiekem ook wel dat mijn cola verslaving en hardnekkige voorkeur voor Mc Donalds niet echt bijdragen aan een goede gezondheid. Het weten is echter 1 ding, het ook zo voelen is iets heel anders!

Zonder van alles “op te leggen” maar realistisch, met oprechte aandacht, enthousiasme, plezier en vertrouwen geeft Neel haar Yogatherapie. Binnen no time merkte ik hoe anders ik mij kan voelen door (kleine) veranderingen in mijn voeding die Neel adviseert. En ook hoeveel (innerlijke) rust en tegelijkertijd (positieve) energie ik krijg van de op maat gemaakte yoga lessen.

De sessies met Neel voelen voor mij als een soort cadeau aan mijzelf; 1,5 uur rust en stilte in mijn ietwat hectische leven en aandacht aan mijn lijf en leden.

Waar andere pogingen tot een gezondere levensstijl vooral resulteerde in frustratie en een soort opstandigheid tegen de poging an sich lijkt deze “Yogatherapie-poging” langzaam te veranderen in een levenswijze die heel goed bij mij blijkt te passen!

Anne, 30 mei 2013

Een heldere geest in een fit lichaam

Samen met Neel werk ik aan een heldere geest in een fit lichaam.

Ik ervaar Neel’s aanpak als ; spiritueel, praktisch, eerlijk en liefdevol. Een baken van rust en aandacht. De lessen kan ik zelf  doortrekken in de praktijk.

Af en toe wordt er een bijzonder mens geboren. Neel is zo’n mens.

Ton, 29 mei 2013